Van 8 tot 18 maart 2013 vertrekken Danny Laenen, Gert Hermans, Anne-Mie Van Geel en Wim Van Hout naar Senegal voor een mountainbiketocht van maar liefst 560 km.

De tocht van Touba naar Dakar telt 7 etappes waarbij ze ondergedompeld zullen worden in de unieke Afrikaanse cultuur.  Ieder zal op eigen tempo, maar mét de nodige teamspirit kunnen “genieten” van de etappes door de woestijn, savanne en authentieke dorpen.

Naast deze 4 vrienden zullen in maart 2013 nog een 40-tal fietsers deelnemen. Onder hen ook professioneel veldrijder – en peter van Vélo Afrique - Tom Meeusen en ex-wereldkampioen Danny De Bie.

Door aan deze editie van Vélo Afrique deel te nemen, steunen ze de vzw Bonjour Afrique, die in Senegal (Medina Gounass) al twee scholen bouwde, en ondertussen al een derde bouwgrond heeft aangekocht.

De vier vrienden willen in de Senegalese hoofdstad Dakar met een mooie som geld aankomen om zo hun steentje bij te dragen aan dit goede doel, en om die reden organiseren ze op zondag 30 september in het parochiecentrum van Geel Larum een heus “spaghettifestijn”, en op vrijdag 30 november, bij Technofit in Kasterlee, een “spinning-avond”, beiden t.v.v. dit goede doel.

Vanaf 11.30 tot 19.30 kan u hier terecht voor een heerlijke pasta, lekkere ijscoupes en sublieme wijnen.

Voor de allerkleinsten is er naast de kinderspaghetti ook gezorgd voor ontspanning met oa een springkasteel en andere leuke dingen (films, tekenmateriaal, …) !

Kaarten in voorverkoop zijn mogelijk (via 1 van de 4 deelnemers of een mailtje naar ola-africa1@gmail.com) maar uiteraard is dit niet noodzakelijk en kunnen er ter plaatse ook nog kaarten aangekocht worden.

Kostprijs: Kinderspaghetti 6 euro, Grote spaghetti 10 euro en een Vegetarische spaghetti 10 euro

Ps: Onze lekkere spaghetti kan ook afgehaald worden in de zaal aan dezelfde democratische prijzen.

Spinning-avond tvv Vélo Afrique op vrijdag 30 november bij Technofit in Kasterlee:

Vanaf 20u kan u hier terecht voor een swingende, spetterende en intense spinning-avond.

Tijdens deze avond zamelen we op een sportieve manier geld in voor Bonjour Afrique.  Aarzel dus niet en fiets met ons mee !

Spinning is immers een conditietraining voor jong en oud, man of vrouw, getraind of niet… Het is steeds een groepstraining waarbij je je op het ritme van de muziek en onder begeleiding van een spinninginstructeur 60 min. inspant op eigen niveau.

Iedere deelnemer bepaalt zelf zijn eigen weerstand en/of trapsnelheid, alsook de intensiteit van de training. Dit onder het toeziend oog van de instructeur die ervoor zorgt dat je het beste uit jezelf haalt.

Spinningtijden zijn: 20.00 uur – 21.00 uur – 22.00 uur en de deelnameprijs bedraagt maar 10 euro / fiets / uur.

TECHNOFIT vindt u aan de Geelsebaan 50 in Kasterlee

Inschrijven kan rechtstreeks bij Technofit technofit@telenet.be of telefonisch op: 014/85.05.06.